MARTI DJEČJI KUTAK – SLIKANJE VUNOM

MARTI DJEČJI KUTAK – SLIKANJE VUNOM

MARTI DJEČJI KUTAK – SLIKANJE UZ POMOĆ VUNE

MALI KREATIVCI

Dragi roditelji malih (i velikih) kreativaca, udruga Foliot za vas je pripremila novu kolumnu – kako napraviti pravo remek djelo uz pomoć vune. Davno je Pablo Picasso rekao: „Svako je dijete umjetnik. Problem je ostati umjetnik nakon odrastanja.“ i apsolutno potpisujemo njegovu tvrdnju. Profesorica likovne kulture i voditeljica Foliotove kreativne radionice, Ivana Dužević za ovu je umjetničku priču koristila materijal iz našeg Marti Retail Parka uz pomoć kojeg je rekreirala „Zvjezdanu noć“ Vincenta van Gogha.

Uz zajedničko kvalitetno druženje, potaknite svoje male umjetnike da stvaraju vlastita umjetnička djela i uživajte u svakom trenutku zajedničkog stvaranja.

Ivana kreće s objašnjavanjem postupka, a vama želimo puno mašte i kreativnosti u izradi vlastitog rada!

  1. Za početak nam je potrebno slikarsko platno, a njega smo pronašli u Kik trgovini Marti

 

2. Za ovaj zadatak potrebna nam je vuna raznih boja, koju smo pronašli u trgovinama TEDi i KiK.

3. Kako bi nam izrada rada bila lakša, vunu smo izrezali na male komadiće.

4. Da bismo vunu mogli lijepiti na platno, potrebno nam je ljepilo koje možemo razmazati kistom. Pronašli smo ljepila u trgovinama Tedi i Spar

5.  Kada je sav pribor spreman, tada je potrebno s olovkom nacrtati skicu na platno. Možete se odlučiti za motiv koji god želite. Mi smo inspiraciju pronašli u slici „Zvjezdana noć“ Vincenta van Gogha.

6. Ljepilo nanosimo preko skice kako bi na njega mogli zalijepiti komadiće vune.

7. Ovako izgleda detalj u procesu izrade.

8. Već se pomalo naziru motivi sa slike. Kako vama ide?

9. Ovako izgleda naš rad kada je napola dovršen.

 

10. Kada smo gotovi naša slika od vune izgleda ovako. Što kažete?

 

Nadamo se da ste zadovoljni svojim radovima, ali još važnije – da ste se dobro zabavili! Isto tako, nadamo se da vam se sviđa slikanje s vunom. Vrijeme izrade rada je oko sat i 30 minuta. Ukoliko želite ubrzati postupak sušenja ljepila, možete koristiti fen ili tijekom vrućih ljetnih dana pustiti da se osuši na zraku. Isto tako, inspiraciju možete pronaći u nekom drugom umjetničkom djelu, po vašem izboru. Ili prepustite mašti na volju!

Tako su učinili i naši mali umjetnici, na likovnoj radionici koja se održala u sklopu Dana otvorenih vrata udruge! Kreativci su dobili zadatak vunom naslikati motive ljeta! Na vama je odabrati motiv ili temu, pripremiti pribor i prepustiti se još jednoj maloj umjetničkoj avanturi!

 

Foto: Foliot – Centar za djecu i mlade Matulji

 

Ako vas zanima rad udruge Foliot i što se sve odvija u njihovom prostoru, zapratite njihovu internetsku stranicu (www.foliot.hr), kao i društvene mreže, a informacije možete dobiti i na: foliot.info@gmail.com ili pozivom na broj: 099 754 0779.

U sljedećoj kolumni pripremamo nešto jako zanimljivo, nešto što uključuje balone, no ostat ćemo pomalo tajnoviti. Pratite nas i dalje!