Dječji kutak – Haloween online radionica – Dobri kućni duh

Dječji kutak – Haloween online radionica – Dobri kućni duh

Dobri kućni duh za noć vještica

 

Bliži nam se noć vještica i za tu priliku odlučili smo ukrasiti dom sa dobrim kućnim duhovima. Izrada je jednostavna a naš dom se pretvara u pravi Halloween ambijent.

01.    Za početak nam je potrebna sterilna gaza iz trgovine Farmacia, plastična posuda iz Tedia te ljepilo iz trgovine Kik. O veličini gaze ovisi i veličina duha, mi smo odlučili napraviti jednog velikog i jednog manjeg duha.

02.  U posudu ulijemo ljepilo u koje dodamo malo vode te dobro promiješamo. Gazu lijepo raširimo te umočimo u mješavinu ljepila i vode. Pazimo da je cijela gaza dobro namočena. Dobro ju iscijedimo prije sljedećeg koraka.

VIDEO 1

 

03.   Za ovaj nam korak trebaju čaše i baloni koje smo pronašli u Tediu. Napušemo balone i postavimo ih na čaše, oni će nam služiti da nam naprave oblik našeg duha. Preporučamo prekriti podlogu na kojoj radimo kako se nebi uništila.

 

04.  Ocijeđenu gazu raširimo i postavimo preko balona. Poigramo se sa oblikom našeg duha i pustimo ga da se suši preko noći. Ako imate viška gaze možete staviti još jedan do dva sloja na malog duha kako bi bio gušći.

VIDEO 2

 

05.  Provjerimo da li se gaza posušila i stvrdnula, ako je,  polako ju odljepljujemo od podloge i od čaša. Uzmemo iglu i izbušimo balone kako bi lakše od njih odvojili gazu.

 

VIDEO 3

 

06.  Sad su duhovi spremni da ih oživimo i dodamo im oči. U trgovini Kik našli smo filc crne boje te od njega izrežemo oči koje zaljepimo pomoću istog ljepila našim duhovima. Malog duha možete i objestiti pomoću flaksa, a velikom duhu možete dodati LED lampicu koju smo nabavili u Tediu i postavite ga negdje u kuću gdje će prepasti vaše ukućane.

 

 

VIDEO 4

 

VIDEO 5