Marti kreativni kutak – Moj ljetni dnevnik

Marti kreativni kutak – Moj ljetni dnevnik

Ljeto nam donosi mnogo lijepih trenutaka i avantura, kako bi nam ostali dugo u sjećanju zapišimo ih ili nacrtajmo u Mali ljetni dnevnik

  1. Za početak biti će potreban malo tvrđi papir i u različitim bojama. Mi smo svoje papire pronašli u trgovini Tedi

  1. Izaberemo boje koje će nam biti unutarnje stranice dnevnika te ih sve skupa presavijemo

  1. Zatim izaberemo boju papira za korice dnevnika te ju također presavijemo preko stranica koje smo već pripremili

  1. Škarama koje so pronašli u trgovini Spar odrežemo željenu veličinu dnevnika

  1. Rubove dnevnika po želji možemo izrezati valovito – VIDEO 1

 

  1. Sada moramo povezati sve stranice i korice debljim koncem koji smo pronašli u Tediju tako da prvo otvorimo naš dnevnik i na sredini gdje je presavijeno izbušimo rupe pomoću čavlića i čekića  (trebate biti oprezni gdje to radite i da nebi oštetili podlogu ispod.) Radite ovaj korak oprezno uz pomoć ili nadzor ukućana.

VIDEO 2

 

  1. Kada smo napravili rupice kroz njih moramo provući konac. Kroz prvu rupicu provućemo konac i zavežemo dva čvorića kako bi ga učvrstili, ostatak konca provlaćimo kroz rupice kao da šivamo.

  1. Kada konop prvućemo kroz sve rupice na zadnjoj također napravimo dva čvorića.

9. Naš dnevnik je skoro spreman, još ga samo trebamo malo ukrasiti. Za ukrašavanje smo uzeli šljokaste papire i morske ukrase iz poslovnice Tedi.

  1. Sada je vrijeme da se sami poigrate sa oblicima i bojama. Za to su nam potrebne škare i ljepilo.  Mi smo izabrali valove, sunce i oblake! A tu je i račić koji uživa u moru.

  1. Kada smo završili sa ukrašavanjem našeg dnevnika preostaje nam samo da upišemo svoje ime i da krenemo u ljetne avanture!

Vrijeme izrade je oko 45 minuta. Možete se poigrati i drugim bojama, ukoliko to želite. A možete koristiti i razne druge ukrase.